Як би деяким особам не хотілося залишатися в Україні, уряд на сьогоднішній день не планують надавати дозвіл студентам, морякам та далекобійникам на виїзд за межі країни.

Про це стало відомо завдяки заяві радника Офісу Президента України Олексія Арестовича, яку він озвучив в ефірі "Фейгін LIVE".

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

За словами Арестовича, якщо РФ мобілізує мільйон людей і хоча б половину перекине в Україну, буде потреба у посиленні мобілізації.

"Хоча у нас вона (мобілізація – ред.) і так не припинялася. Де брати людей, якщо всі роз'їдуться? Моряк поїде заробляти гроші, айтішник ы таке інше, але повертатися їм буде куди? Коли постане питання існування України, то де їх шукати? Ми сподіваємося, що обійдемося без цього, тому для того, щоб їх можна було мобілізувати потім, не дуже логічне рішення випускати їх зараз. Скільки повернеться назад... У нас ця схема не відпрацьована. Тому, незважаючи на непопулярність цього рішення, всі дружно сидимо і нікуди не їдемо. Міністри, радники. Всі", – наголосив Арестович.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кордон, фото: скріншот із відео
Кордон, фото: скріншот із відео

Нагадаємо нашим читачам, що 15 серпня український парламент продовжив загальну мобілізацію та військовий стан до 21 листопада.

Як відомо, за умов дії військового стану в Україні чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть законно виїхати з країни. Дозволяється виїзд лише за таких підстав, як непридатність до військової служби, наявність трьох неповнолітніх дітей, прийомних дітей, догляд за особами з інвалідністю тощо.

Ще 16 серпня у відповідь на електронну петицію президент Володимир Зеленський заявив, що скасування обмежень на виїзд з України для чоловіків 18-60 років без військового досвіду та частково придатних до військової служби відбудеться після закінчення військового стану.

Нагадаємо, "Чисті вбивці": Юрій Романенко назвав винних у нестачі українських БПЛА на фронті .

Раніше повідомлялося, російська влада почала поступово розвалюватися, поки диктатор грає у великого "завойовника": "Путін воюватиме, поки живий" .

Також, Олексій Арестович пророкує нові проблеми після звільнення Херсона: "Перекинуть на нові напрямки" .