Геловін (31 жовтня) неоднозначно сприймається українцями, а тим більше коли відзначати його хочуть діти. Як відомо, заборони навряд чи змусять їх відмовитися від витівки – тож краще запропонувати споконвічно українські образи замість вампірів чи зомбі, вважають у виданні "Освіторія".

Посилаючись на матеріали книги Дари Корній "Чарівні істоти українського міфу", там підібрали кілька страшних персонажів, які б налякали і самого Фредді Крюгера.

Щезник

Ілюстрація з книги «Чарівні істоти українського міфу»
Ілюстрація з книги «Чарівні істоти українського міфу»

Карпатський дух, що народився разом із горами. Він чорний, волохатий, має роги та червоні очі. Замість носа у нього свиняче рило, а позаду тягнеться хвіст. Лісовик грає на сопілці і таким чином зупиняє час. Для його костюма можна взяти чорний гольф та штани, обробивши їх шматками хутра. Хвіст можна зробити з мотузки, червоні очі за допомогою декоративних лінз.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Русалка

Фото: Pikabu
Фото: Pikabu

Красуні, що живуть в озерах та річках. Найчастіше утоплениці, які забувають своє колишнє життя. Вони мають блакитне чи синє тіло, великі чорні чи зелені очі, довгі темні вії. Волосся довге і зелене, на голові віночок з гілочок. Одягаються в довгі білі сорочки.

Тому підійде довга світла сорочка, блакитний аквагрим на обличчя, перука чи фарба для волосся, вінок. Зелений спрей для тонування волосся, що змивається

Вихор-кішкодер

Фото: anime-characters-fight.fandom.com
Фото: anime-characters-fight.fandom.com

Дух повітря, що збирає душі потопельників та самогубців. Розносить хвороби, руйнує людську оселю. Деякі кажуть, що він схожий на змія, обріс чорним густим хутром, має страшну морду і великі чорні леткі крила. У нього багато рук, а з живота висять потрохи.

Мавка

Скрін, відео YouTube мавка
Скрін, відео YouTube мавка

Спереду Мавка – гарна дівчина, а ззаду – труп із мертвими тельбухами. Мавками ставали дівчата, які вмирали з туги за коханим. Костюм німфи можна створити з білої сорочки, на спині якої намалювати легені та серце, вінка на голову та яскравого макіяжу. Взуття не треба – мавки ходили босоніж.

Водяний

Ілюстрація з книги «Чарівні істоти українського міфу»
Ілюстрація з книги «Чарівні істоти українського міфу»

Захисник великої водойми, опікун русалок і вершник на сомах. волохата, бородата істота з риб'ячим хвостом і зеленою шкірою. Знадобиться зелений аквагрим обличчя, накладна борода.

Повитруля

Скрін, відео YouTube повітруля
Скрін, відео YouTube повітруля

Народилася красуня з білими крилами, пишним волоссям та блакитними очима в Карпатах, керує повітрям та вітрами. Не ходить, а пливе над землею. Знадобиться довга квітчаста сукня, білі крила.

Нагадаємо, що екстрасенс Олена Курилова розповіла, як і коли закінчиться війна в Україні: "Чекаю 1 листопада".