Стало відомо про незвичайну подію, яка відбувається в Росії через оголошення мобілізації. Мало хто наважується добровільно на те, щоб поїхати вмирати через амбіції путіна в Україні, і тому доводиться ховатися.

Про це повідомляє "Медіазона".

Справа в тому, що IT-фахівець вирішив сховатися від мобілізації в лісі, і збирається там прожити доти, доки ситуація не стабілізується. Він собі зробив окреме робоче місце, а також сміттєвий контейнер із запасом їжі.

У своєму незвичайному інтерв'ю він зазначив, що в жодному разі не підтримує російське вторгнення в Україну, і на самому початку війни йому навіть було призначено штраф та кілька діб арешту.

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Як тільки диктатор путін оголосив про початок часткової мобілізації, той був вкрай шокований, адже не чекав такої марення від президента. Виїжджати з країни він не хотів, але сидіти вдома в очікуванні повістки теж не варіант.

"У мене завжди перед очима був варіант: або я піду в магазин, а потім мене під руки поведуть у військкомат, або я буду в не дуже комфортних умовах у лісі, але на волі. Не зовсім було легке рішення", - сказав чоловік.

Останні роки чоловік часто ходив у походи, і досвід у нього вже був. Вони з дружиною навіть у відпустку вибиралися до лісу з наметами. Підготовка зайняла близько тижня, і він узяв із собою речі першої необхідності: бензопилу, сокиру, модем, антену, сонячні батареї тощо.

Неподалік дороги він організував собі склад продуктів, де й планує пробути деякий час.

"Я купив просто сміттєвий контейнер. Він великий, досить дешевий і дозволяє зберегти там усі запаси, які я взяв: консерви, доширак, чай, кава, цукор. Це все лежить у контейнері, близько того місця, де машину можна припаркувати. Ось ми привезли вперше, і це було єдиний раз, коли всі продукти ми вивантажили в цей контейнер, — розповідає він.

На місці було встановлено два намети. Одна для сну, а друга як робочий кабінет.

Спочатку він планував жити там два місяці, проте, не очікував, що мобілізація затягнеться. Нині вже час готуватися до зими.

"Я, коли сюди переїжджав, думав, ну, місяць десь побуду, а там, напевно, або ця мобілізація закінчиться, або щось придумаємо. Чесно кажучи, точного плану не було. Я приблизно розраховував на місяць. Ось якраз місяць добігає кінця. Зараз, враховуючи останні новини... Взагалі не виключено, що я тут і далі перебуватиму", — каже чоловік.

Нагадаємо, що пропагандист Красовський закликав топити та палити українських дітей

Раніше повідомлялося, що військовий стратег Мік Райан оцінив можливості російської армії у найближчі місяці

Також Олексій Арестович знову оцінив загрозу з боку Білорусі .