Українці пристосовуються до нової реальності з частим відключенням електроенергії й запасаються не лише свічками, теплими речами та необхідними продуктами, але й корисними лайфхаками виживання у таких умовах.

У зв'язку з відключенням електроенергії після масованих атак росіян на об'єкти критичної інфраструктури України, багатьом актуально, яким чином можна довго зберігати продукти без холодильника.

Наприклад, існує спосіб, завдяки якому можна суттєво продовжити термін зберігання вершкового масла без холодильника. Це продукт, який швидко псується, але завдяки цьому способу можна уникнути псування. Про це йдеться в одному з дописів у соцмережі Інстаграм.

Вершкове масло, скріншот: Youtube
Вершкове масло, скріншот: Youtube

Як зберегти масло без холодильника:

1. Передусім потрібно розтопити його. Для цього грудку твердого вершкового масла покласти в глибоку сковороду або каструлю. На середньому вогні постійно помішуючи, повністю розтопити.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

2. Слідкуйте за маслом, адже у процесі приготування зверху виділятиметься темна каламутна маса - її потрібно зібрати.

3. Крім неї, потрібно зібрати жир, який залишиться на самому дні.

4. У результаті залишиться тільки чистий прозорий жир, який також називають олією ДХІ. Саме він нам і знадобиться для зберігання. Його потрібно злити у скляну банку та герметично закрити.

Пояснюється, що чисте топлене масло ГХІ справді може зберігатися довго без холодильника, адже воно не містить молочного цукру – лактози.

вершкове масло, фото: reaction.org
вершкове масло, фото: reaction.org

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено