Відключення електроенергії по всій Україні змушує людей запасатися свічками, обігрівачами, теплим одягом, а також різноманітними лайфхаками, які допоможуть пережити нелегку зиму, яка вже буквально на носі.

Зокрема, експерти розповіли, як створити у домашніх умовах спиртовий обігрівач. Він допоможе обігрітися у разі відсутності опалення взимку. Щобільше, нічого особливого для його виготовлення не потрібно, для цього знадобляться підручні засоби, розповідає Уніан.

Перевагою цього обігрівача називають те, що працює він на основі спирту. Тому під час горіння не буде коптіння, посуд залишиться чистим, а також не буде сажі й диму.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Для виготовлення обігрівача необхідні:

  • бляшана банка з-під згущеного молока чи кави;
  • лінійка;
  • паперова смужка з зошита в клітинку;
  • скотч або клей;
  • спирт;
  • маркер.

Як виготовити спиртовий обігрівач в домашніх умовах

Спершу у банці потрібно відміряти від верху 1/3 і по всьому діаметру позначити смужку. По цій лінії наклейте смужку з паперу. Її потрібно закріпити скотчем або клеєм. Далі ножем або шилом потрібно проколоти отвори по лінії папірця. Вони повинні бути по 5-8 мм у діаметрі.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Спиртовий обігрівач, скріншот з відео
Спиртовий обігрівач, скріншот з відео

Тепер всередину банки залийте спирт. Нахиліть її трохи, щоб спирт пролився на її зовнішні сторони. Далі закрийте її кришкою та негорючу поверхню і запаліть спирт зовні.

Зауважте, що процедуру "залити-підпалити" доведеться провести кілька разів, адже за 15 хвилин згорить 50 мл спирту. Зверху на таку конструкцію можна ставити будь-які місткості з водою.

Спиртовий обігрівач, скріншот з відео
Спиртовий обігрівач, скріншот з відео

Спиртовий обігрівач, скріншот з відео
Спиртовий обігрівач, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено