Є побоювання, що в Україні може настати сильний економічний занепад. Одним із наслідків такого занепаду може стати нездатність українців заправляти та обслуговувати свій особистий транспорт. Такі неприємні наслідки можуть призвести до надлишку автомобілів.

Про це стало відомо завдяки заявам експерта Центру економічної стратегії (CES) Юрія Гайдая.

Автомобили, фото: Знай.ua
Автомобили, фото: Знай.ua

За його словами, до кінця 2022 року багато автовласників виставлять свої машини на продаж через нездатність оплатити їх утримання. Юрій Гайдай зазначає, що профіцит ринку старих машин складе 1-1,5 мільйона транспортних засобів. Надлишок на вторинному ринку призведе до зниження цін на машини.

Автомобілі, фото: скріншот із відео
Автомобілі, фото: скріншот із відео

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Власники автомобілів будуть готові продавати транспортні засоби за будь-які гроші, щоб отримати хоч якусь суму. Економіст зазначає, що головною причиною нездатності утримувати власний автомобіль стане зниження рівня заробітку громадян. За попередніми прогнозами, близько 10% українців відмовляться від власного авто.

Також Юрій Гайдай додав, що ринок старих автомобілів в Україні переповнений пропозиціями. До покупки доступні автомобілі громадян, які евакуювалися за кордон, і "євроблях", які навезли під час пільговою розмитнення.

Нагадаємо, Skoda представила спортивний хетчбек для любителів швидкості: "м'язистого" малюка назвали Monte Carlo.

Раніше повідомлялося, якість Renault, а габарити Lexus: якою буде новий український кросовер ЗАЗ "Перемога".

Також, на українському ринку з'явиться бюджетний автомобільний бренд, який представить аналог Jeep.