За дев'ять місяців поточного року Україна імпортувала на понад 30% сирів менше ніж минулого, 25,9 тис. тонн сирів.

У грошовому еквіваленті імпорт сирів за три квартали скоротився на 23,6%, як порівняти з таким самим періодом 2021 року, – до $136,9 млн. Про це свідчать дані Державної митної служби. Так само сповільнились внутрішні продажі сиру через масові ракетні обстріли росією та загального погіршення економічного становища українців.

Повідомляється, що частина сирів зниження внутрішнього попиту компенсують збільшенням обсягів експорту в Європу. Зараз уже приблизно п'ята частина від загального виробництва напівтвердого сиру в Україні направляється на зовнішні продажі.

Цього року сири ввозили в Україну переважно з Польщі (48,4%), Німеччини (17,2%) та Нідерландів (9,5%).

У супермаркетах твердий сир Звени Гора голландський 45% коштував місяць тому 359,87 грн за кілограм, а нині його вартість підвищилась до 379,60 грн. А Ашані та Метро його можна придати дешевше по 359,90 грн за кг, а у Новусі такий пропоунують за 419 грн за кілограм.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сири. Фото: скриншот Мінфін
Сири. Фото: скриншот Мінфін

Сир твердий Комо російський 50% місяць назад коштував 311 грн за кг, а сьогодні його можна придбати в середньому за 351,95 грн.

Сири. Фото: скриншот Мінфін
Сири. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що ціни падають, а цибуля - проростає: фермери потішили українців сезонним бонусом, тепер можна й поплакати.

Як повідомляв "Знай.ua" морожена риба може стати делікатесом: цінники у магазинах піднялись майже на 40%.

Також "Знай.ua" інформував, як за рік змінились ціни продуктового кошика: крупи, хліб, молоко та овочі.