У Пенсійному фонді України попередили, які категорії пенсіонерів можуть залишитися без пенсійних виплат. Мова де про тих, хто у зв'язку з повномасштабним російським вторгненням змушений був залишити свої будинки та виїхати за кордон.

Як пояснюють у ПФУ, пенсіонери, які вирішили залишитися закордоном, будуть позбавлені української пенсії. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Про оформлення пенсіонера на постійне проживання за кордоном у ПФУ повідомляє міграційна служба, яка займає цим. Відповідно нарахування пенсії припиняється.

Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео

Якщо пенсіонер самостійно подасть документи до Пенсійного фонду, повідомивши про своє рішення виїхати за кордон на місце проживання, у такому разі він зможе отримати пенсію за пів року.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Рахуватимуть її з місяця, наступного за місяцем зняття з обліку за місцем проживання. Це передбачено статтею 51 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне забезпечення".

Варто додати, що з 1 листопада набирає чинності постанова Кабінету Міністрів про створення рахунку для виплати допомоги мешканцям деокупованих територій та евакуйованим особам. Ця допомога здійснюватиметься користуючись з коштів, які надходять на гуманітарний рахунок Мінреінтеграції, відкритий у НБУ.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено