На фоні постійного підвищення вартості низки продуктів на українському ринку другий тиждень поспіль падають ціни на білокачанну капусту.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, чергове зниження цін у цьому сегменті учасники ринку пояснюють суттєвим збільшенням пропозиції некондиційної продукції. Крім того, на цей час значну частину обсягів на ринку складає підморожена капуста.

Водночас білокачанну капусту високої якості частину фермерів вирішили закласти на зберігання і почати реалізацію не раніше середини грудня. Проте частина виробників продовжує реалізацію якісної продукції, збільшуючи загальну пропозицію білокачанної продукції.

Капуста. Фото: скриншот з відео
Капуста. Фото: скриншот з відео

Останні пояснюють це тим, що у зв'язку з перебоями з електроенергією в більшості регіонів України далеко не всі фермери мають впевненість у можливості якісного зберігання плодоовочевої продукції надалі.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

На сьогодні українські виробники капусти вже опустили ціни на свою продукцію до 6-8 грн/кг ($0,23-0,34/кг), що в середньому на 17% нижче, ніж тижнем раніше. Економія на ЗЗР та добривах, а також несприятливі погодні умови у вересні-жовтні стали причиною поширення захворювань капусти, тож продати такий товар за високими цінами зараз є неможливим.

Капуста, фото: скріншот з відео
Капуста, фото: скріншот з відео

Водночас аналітики проєкту EastFruit відзначають, що попри стрімке здешевлення цієї продукції протягом останніх двох тижнів, ціни на білокачанну капусту в Україні зараз як мінімум на 40 % вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Експерти ж дотримуються своїх попередніх прогнозів щодо недостатньої пропозиції капусти на українському ринку. Тож вже найближчим часом слід очікувати підвищення цін на капусту.

Продаж капусти, фото з відритих джерел
Продаж капусти, фото з відритих джерел

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено