Щоб жити довго і не хворіти потрібно менше нервувати, більше рухатися та правильно харчуватися. Вчені дослідили шістьох осіб, які дожили до 100 років і дійшли певних висновків.

Довгожителі розповіли про свої секрети та, зокрема, чим вони харчуються. Вчені виявили деяку закономірність і назвали три продукти, які споживали люди, котрі зуміли прожити понад століття.

Три головні продукти довгожителів:

1. Шоколад

В журналі Antioxidants & Redox Signaling Journal, опублікували дослідження, яке показало, що чорний шоколад не тільки корисний для серця, але й може допомогти у боротьбі з раком та інфекційними захворюваннями завдяки своїм імуномодулювальним властивостям.

Шоколад також має метаболічні та психологічні властивості, а також містить потужні антиоксиданти. Вони можуть допомогти зменшити запалення, відрегулювати кров'яний тиск і поліпшити роботу мозку.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

шоколад
шоколад

2. Оливкова олія

Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації оливкова олія містить мононенасичені жири, які забезпечують організм вітаміном-антиоксидантом Е. Він допомагає крові, знизивши рівень поганого холестерину, що своєю чергою впливає на зниження ризику серцевих захворювань.

Оливкова олія першого холодного віджиму також допомагає контролювати вагу, знижує кров'яний тиск, зменшує запалення і допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань.

дозатор для олії, фото: takprosto
дозатор для олії, фото: takprosto

3. Червоне вино

Цей напій пов'язують із довголіттям, якщо вживати його в помірних кількостях. Як зазначається у статті в журналі Antioxidants (Basel), вживання келиха цього напою допомагає "збільшити експресію ключових генів довголіття та покращити метаболічне здоров'я людини".

Також існують припущення вчених, що поживання легкого вина пов'язане зі збільшенням тривалості життя на п'ять років. А також, що невелика кількість алкоголю може допомогти знизити ризик серцево-судинної та загальної смертності у довгостроковій перспективі.

Келих вина, фото: pixabay
Келих вина, фото: pixabay

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено