Українські супермаркети на початку листопада оновили ціни на пшоно, рис та макарони. Коли крупи подешевшали, макаронні вироби додали в ціні. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані Мінфіном, передає портал "Хвиля".

Середні ціни на пшоно, якщо порівнювати з попереднім місяцем, знизилися на 11 копійок. Крупа продається за 30,45 гривні за один кілограм.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

В той самий час 900 грамів пшоно коштує в середньому 19,90 гривні, а в жовтні цінник був на рівні 20,01 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Рис також став доступнішим для українського споживача. За один кілограм крупи доведеться віддати 67,54 гривні, а місяць тому ціна становила 69,34 гривні. Впала ціна і на пропарений рис, який у середньому коштує 71,09 гривні за кіло замість жовтневих 73,49 гривні.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Проте цінники на макарони за місяць трохи піднялися. Продукт у середньому пропонується по 29,70 гривні, хоч у жовтні цінник становив 28,73 гривні за кіло. Ціни варіюються залежно від торгової мережі, наприклад, у Novus – 26,59 гривні, а в Auchan – 38,70 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада.