У громадян України з'явилася можливість впливати на розмір своєї майбутньої пенсії, не лише заробляючи стаж. З'явилася інформація, що люди тепер можуть збільшити майбутню пенсію, якщо додатково сплачуватимуть страхові внески.

Такі умови передбачено законопроєктом № 7649 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні".

Про це стало відомо завдяки інформації на офіційному сайті українського парламенту.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Згідно з прийнятими змінами, договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування можуть укладати особи, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію в солідарній системі.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Укласти такий договір можна онлайн декількома способами, підтвердивши свою особу за допомогою кваліфікованого електронного підпису або ID-банкінгу:

– через вебпортал "Дія";
– через мобільний додаток "Дія";
– через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Черга, скріншот: YouTube
Черга, скріншот: YouTube

Договір про добровільну сплату страхових внесків можна укласти на користь третьої особи – наприклад, родичів. При цьому у заяві потрібно буде вказати їхні особисті дані (прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків та номер паспорта громадянина України).

Розмір добровільних страхових внесків, періодичність та строки їх сплати людина може визначити сама. Кошти надходитимуть на рахунок Пенсійного фонду та не підлягають поверненню.

Нагадаємо, пенсії без світла та зв'язку: як українцям видаватимуть екстрені виплати в "Укрпошті".

Раніше повідомлялося, що безкоштовні продуктові набори в Києві: хто може отримати і які документи мати з собою, точки видачі.

Також, ціна на соняшникову олію у супермаркетах: сумні прогнози та обнадійливі ціни.