Українцям повідомили дуже корисну та важливу інформацію щодо здоров'я. Член Національної асоціації дієтологів скористалася своїм досвідом та дала кілька корисних порад.

Дієтологиня та нутриціологиня Марина Макіша дала дуже цікаве інтерв'ю, в якому повідомила про те, що є продукти, які змінюють колір зубів. Вона дала кілька порад для того, щоб ваші зуби залишалися білими якнайдовше.

Марина Макіша розповіла, що людські зуби починають темніти, коли виникають проблеми з емаллю.

зуби
зуби, Фото Shiny Diamond Pexels.com

Окрім цього експертка поділилася тим, що на зубах дуже часто залишається наліт у вигляді різноманітних бактерій. Ці бактерії можуть зробити колір зубів темним, але після чищення зубів колір стане знову світлим.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 12 грудня для всіх знаків Зодіаку: як у четвер встигнути все Українців штрафують за валюту: у кого можуть відібрати 20% заощаджень Військовозобов'язаним дали час до 5 лютого: що треба встигнути Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ
Показати ще

Потрібно наголосити, що кетчуп – досить шкідливий продукт для людських зубів, тому що до його складу входить оцет, цукор, томат і в деяких випадках навіть барвник. Експерт рекомендує готувати їжу з томатної пасти, а не з кетчупу.

В'ялені томати. Скріншот Youtube
В'ялені томати. Скріншот Youtube

Варто зазначити, що Марина Макіша приділила особливу увагу куркумі, що дає вплив на фарбування зубів. Ця спеція має дуже добрий вплив на організм людини – захищена судин та уповільнення старіння. Лікар рекомендує не відмовлятися від куркуми, а їсти її з огірками, редисом чи яблуком.

Куркума, фото: kp.ua
Куркума, фото: kp.ua

Дієтолог заявив і про те, що на забарвлення зубів сильно впливає соєвий соус. Кислоти, які містяться в соєвому соусі, впливають на забарвлення людських зубів.

Також, Марина Макіша радить не частувати з фруктовим льодом навіть у спеку, тому що різкий перепад температур дуже погано впливає на зубну емаль.

Нагадаємо, ніколи не мийте яйця та м'ясо: яким продуктам краще не контактувати з водою та чому.

Раніше ми повідомляли, як варити горох, щоб не здувало живіт: 5 секретів правильного приготування бобових.