Виробництво томатів в ЄС у 2022 році впаде на 3% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 6,2 млн тонн. Таку заяву зробили у Європейській комісії.

Причиною називають брак води для зрошення та збільшення заміни альтернативними, більш конкурентоспроможні культурами з меншим фінансовим ризиком, про це повідомляє Мintecglobal.

Постійний ризик зараження хворобами, а також збільшення витрат на виробництво, змусили багатьох виробників скоротити посівні площі. Також країни ЄС більше покладаються на імпортні томатні продукти.

Маринування помідорів, скріншот: YouTube
Маринування помідорів, скріншот: YouTube

Зазначається, що у 2021 році імпорт свіжих помідорів у ЄС зріс на 14% порівняно з 2020 роком. Очікується, що у 2022 році цей показник зросте ще більше.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Провідним постачальником до ЄС є Марокко, на частку якого припадає 70% загального імпорту ЄС. Друге місце посідає Туреччина. Очікується, що ЄС імпортуватиме більше помідорів з Марокко відповідно до прогнозованого падіння виробництва помідорів у Європі через тиск зростання витрат на сировину у 2022 році.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року