На сьогоднішній день цінники на рибу в українських магазинах не дуже радують покупців, втім, вже наступного року ситуація може кардинально зміниться і цей товар стане значно доступнішим. Позитивним прогнозом поділився заступник Міністра агрополітики та продовольства України Віталій Головня в ефірі телеканалу "Перший".

Так, у Мінагрополітики заявили, що у 2023 році у водоймах України буде максимальне збільшення живих природних ресурсів, тож ціни на рибу значно знизяться. Чекати на обвал цін слід не раніше весни, саме тоді внутрішній ринок активно наповнюватиметься не імпортною, а українською рибою та продукцією з неї.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Чиновник додав, що на рибну галузь очікують значні законодавчі зміни, які не вводилися протягом останніх 10 років.

Жива риба в супермаркеті. Фото: скриншот з відео
Жива риба в супермаркеті. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Основна новела підготовчих змін – запровадження загальнодержавної електронної системи управління рибною галуззю. Тобто, по суті, кожен суб'єкт господарювання матиме свій електронний кабінет, щоб офіційно і легально здійснювати ту чи іншу господарську діяльність або вилов риби", - пояснив заступник міністра.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на картоплю, капусту та буряки зірвалися з місця: якими цінниками здивували продавці овочів.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада.