Через тривале зростання цін на огірки на українському ринку з'явилося багато імпортних поставок.

Пропозиція місцевої продукції значно зменшилась. Це спричинило стрімке збільшення показників імпорту огірків, повідомляє EastFruit. Це викликало зниження вартості вищезгаданого продукту на українському ринку.

Огірки. Фото: скриншот з відео
Огірки. Фото: скриншот з відео

Тим часом ціна на місцевий огірок в Україні за тиждень практично не змінилася і, як і раніше, озвучується виробниками в межах 75-80 грн за кг. При цьому продажі на цей час ведуть поодинокі комбінати, які відвантажують цю продукцію дрібними партіями й лише за укладеними раніше договорами, у вільний продаж огірок з місцевих тепличних комбінатів на сьогодні вже практично не надходить.

В основному на українському ринку пропонують завезені тепличні огірки. При цьому відпускні ціни дещо нижчі, ніж на місцеву продукцію. Імпортні огірки надходять у продаж по 65-75 грн за кг. Цього тижня, окрім турецьких та румунських огірків, на українському ринку з’явилися й іспанські.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

При цьому, цього сезону українським тепличним комбінатам вдається вести реалізацію огірків у середньому в 1,8 раза дорожче, ніж роком раніше. Імпортні огірки за рік подорожчали в середньому у 1,9 раза.

Нагадаємо, ми писали, що захмарні ціни – провісники дефіциту? Українцям розповіли, чи будуть проблеми з яйцями, гречкою та іншими продуктами.

Як повідомляв "Знай.ua" саме час поповнювати запаси: супермаркети знизили ціни на печериці, перець та моркву.

Також "Знай.ua" інформував, без корвалолу до магазину краще не йти: цінники на яйця знову зросли.