Як часто в дитинстві мама просила нас розморозити м'ясо, а ми згадували про це за півгодини до її приїзду і судомно пхали тушку під гарячу воду?

Напевно, таку історію має багато хто. А у дорослому віці теж мало що змінюється, тільки вже через завантаженість ми забуваємо розморозити м'ясо для себе або гості несподівано нагрянуть, а все м'ясо в морозилці.

Як вийти з цього положення і розморозити м'ясо за 10 хвилин без мікрохвильової печі?

М'ясо. Фото: Знай. UA
М'ясо. Фото: Знай. UA

Окріп і мікрохвильова піч - досить агресивні способи розморожування і призводять до втрати якості та смаку м'яса. Тому не зайвими будуть два щадні способи.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1 спосіб

Швидко та якісно розморозити м'ясо з морозилки допоможе цукровий пісок. Розчиніть 1 столову ложку цукру у підігрітій до 40 градусів воді. Покладіть м'ясо у воду, заздалегідь знявши пакет. Через 10 хвилин воно стане нехай і не розмороженим, але досить м'яким, щоб його можна було різати як вам потрібно.

Чим же добрий цей метод? Він дозволяє не тільки заощадити час, але й зберегти правильну текстуру м'яса, його смак та аромат. Такий спосіб розморожування підходить як для яловичини, так і для свинини, курячого філе, фаршу та навіть риби.

рубане м'ясо, фото: sovkusom
рубане м'ясо, фото: sovkusom

2 спосіб

На відміну від першого способу розморожування, це дозволяє навіть не знімати з замороженого м'яса пакет. Нагрійте воду до температури не більше 60 градусів та підтримуйте її за допомогою періодичного нагріву. М'ясо у щільному пакеті без пошкоджень опустіть у воду та зачекайте 10 хвилин.

Перевіряти розморожування шматка можна ножем. Якщо він входить легко, значить м'ясо можна виймати, якщо чути хрускіт і відчувається опір - зачекайте ще 5 хвилин. Але при цьому важливо стежити, щоб вода не стала надто гарячою.

Як тільки м'ясо стане досить м'яким – приступайте до приготування.

Нагадаємо, що робити, якщо помутнів розсіл в огірках: перевірені поради щодо порятунку консервації від вибуху банок.