Дуже часто взимку змінюється не тільки стан нашої шкіри, але і волосся у представниць прекрасної статі.

Звичайно, морози сильно впливають на шевелюру, тому необхідно дотримуватися простих правил, які допоможуть вийти з холодного періоду, не втративши половину волосся і без посічених кінчиків.

Скрін, відео YouTube волосся
Скрін, відео YouTube волосся

Як доглядати волосся в морози

Щоразу, коли ви виходите на вулицю, ваше волосся піддається холоду, а будь-який головний убір додатково посилює їх пухнастість і електризацію. Щоб волосся не стало сухим і ламким через несприятливий вплив низьких температур, варто вивчити цінні поради, які допоможуть зберегти їх здоров'я і привабливий вигляд.

Завжди сушити волосся

У період низьких температур категорично забороняється виходити на вулицю з волоссям, яке не повністю висохло після миття. Важливо, щоб вони були ретельно просушені феном, який, бажано, має функцію іонізації — це зменшить їхню статику. Завдяки цьому волосся менше електризуватиметься і разом з цим знизиться шанс того, що шевелюра стане соломою.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Миття голови, фото: Знай.ua
Миття голови, фото: Знай.ua

Інтенсивне зволоження та живлення

Ні для кого не секрет, що в холодний період часу за кучерями слід інтенсивно доглядати. Засоби слід підбирати індивідуально залежно від вашого типу волосся, щоб воно містило натуральні зволожуючі та поживні речовини. Якщо під рукою такого засобу не виявилося, відмінним варіантом також стане масло, яке живитиме волоски і захищатиме їх від несприятливого впливу атмосферних явищ.

Носити головний убір

Напевно, всі знають, що голову треба тримати у теплі. Це не тільки допоможе запобігти захворюванням, але й зберегти шкіру та волосся здоровим. В іншому випадку шкірний покрив може переохолодитися, з'явиться лупа або волосся стане жирнішим. Крім того, не можна виставляти пасма на мороз — це призведе до їх обмороження, і буквально наступного або другого дня після цього волосся стане сухим і ламким.

Використовувати гребінець з дерева

Якщо при розчісуванні волосся використовувати дерев'яний гребінець, можна уникнути їх електризації. Крім того, така гребінець буде дбайливо прочісувати пасма, а процедура стане більш приємною та легкою.

Як відростити довге та здорове волосся
Як відростити довге та здорове волосся, angliya.com

Ну і, звичайно ж, стан волосся залежить від вашого здоров'я і харчування. Тримати цю сферу життя в порядку треба завжди, а не лише з настанням холодів. Щоб волосся відповіло вам блиском і красою, потрібно мати збалансоване харчування і відмовитися від шкідливих звичок. Не зайвими будуть різні вітаміни для волосся типу Біотину. Але пам'ятайте, що якщо ви проходите курс лазерної епіляції, такі вітаміни краще не приймати.

Нагадаємо, ніколи не мийте голову в неділю та п'ятницю: як "змити" з себе здоров'я та гроші лише одним відкриттям шампуню.

Раніше ми повідомляли, що ніколи не пийте чай у цей час: нирки попрощаються, а безсоння стане вічним супутником.