Українцям повідомили, що змінилося для тих осіб, які планують перетнути кордон. Оприлюднено нові правила перебування чоловіків за кордоном.

Оскільки в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, то ж у зв'язку з цим, лише обмежена група чоловіків може виїздити за кордон.

Проте, нещодавно український уряд вніс зміни до закону про правила перетинання держкордону. Відповідно до нього термін крайнього перебування чоловіків за межами країни збільшено.

Виїзд закордон, скріншот з відео
Виїзд закордон, скріншот з відео

Термін перебування чоловіків за кордоном, згідно з постановою Кабміну, збільшили від 45 до 60 днів. Мова йде саме про виїзд водіїв за межі країни.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варто відзначити, що через те, що в країні триває загальна мобілізація населення, чоловіки призовного віку, а саме від 18 до 60 років, не можуть перетинати кордон країни.

Однак, є певні винятки. Мова йде про виключених з військового обліку громадян, які є непридатними або частково непридатними до служби у війську - вони можуть виїжджати в іншу країну.

Варто додати, що Верховна Рада України продовжила термін дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів, а саме до 19 лютого 2023 року.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї