Вирощування свіжої зелені на підвіконні стало досить популярним способом забезпечити себе ароматною цибулею, петрушкою чи кропом у зимовий період.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩобільше, якщо ви вирішите виростити зелену цибульку у себе на підвіконні, у результаті отримаєте потужне джерело вітамінів, яке буде доступним для вас навіть у зимовий час.
Для вирощування в домашніх умовах рекомендується використовувати велику сіянку, розміром 2,5-3,5 см, яка від дрібної відрізняється наявністю численних зачатків листя, що й визначає її здатність сформувати велику зелену масу.
Звісно, проростити можна й звичайну цибулю, яка завжди є вдома. Врахуйте, що для пророщування доцільно використовувати здорові цибулини середнього розміру, без зовнішніх ознак ушкоджень, плісняви та гнилі. А також ті, які починають проростати, з паростками та зачатками хоча б дрібних корінців.
Для цього на чверть висоти обережно зрізати та видалити верхню частину ріпки цибулі, а решту протягом 1-2 діб витримати в воді, періодично змінюючи та підігріваючи її до 35-40 °C.
Після цього на такий самий інтервал часу замочити цибулю у слабкому розчині бурштинової кислоти або гумату калію (кілька крапель розчиняють у склянці теплої води), що сприятиме кращому коренеутворенню та прискореному відростанню листя.
Далі помістіть цибулини у місткості з водою. Низ кожної "ріпки" повинен лише злегка торкатися поверхні води. Це оберігатиме цибулини від загнивання. Температура повітря бажана +22-24 °C, а води — не нижче +30-35 °C.
Перші листочки зеленої цибулі вибірково зрізають через два-три тижні після посадки. Якщо ж на підвіконні температура нижче +10-12 °C, то перо буде готове лише через місяць, зате міцніше та соковитіше.
Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути
Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі
Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї