Перший місяць зими принесе українцям не лише похолодання, проте також з 1 грудня у державі буде збільшено прожитковий мінімум, до якого прив'язані мінімальна та максимальна пенсія, а також інші соціальні виплати.

Так, згідно із законом, з 1 грудня 2022 року збільшиться прожитковий мінімум, він становитиме 2589 гривень на одного громадянина на місяць у середньому.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Для основних соціальних та демографічних груп населення: дітей віком до 6 років – 2272 гривні; дітей віком від 6 до 18 років – 2833 гривні; працездатних осіб – 2684 гривень; осіб, які втратили працездатність – 2093 гривень.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Це спричинить зростання та інших виплат:

- мінімальний розмір пенсії за віком збільшать до 2093 грн.;

- оплата праці. Оплата праці індексується у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб;

- мінімальний гарантований розмір аліментів для дітей віком до 6 років становитиме 1136 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років — не менше 1416,5 грн (50% прожиткового мінімуму). Проте мінімальний розмір аліментів, що рекомендується, більший і становить розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, тобто для дітей віком до 6 років — 2272 грн, а від 6 до 18 років — 2833 грн;

- допомога у зв'язку з вагітністю та пологами - 100 відсотків середньомісячного доходу (стипендії, грошового забезпечення, допомоги з безробіття тощо) жінки, але не менше 25% від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи. Тобто щонайменше 671 грн.

Нагадаємо, коли втратив близьку людину та залишився без копійки: у ПФУ підказали, що потрібно для отримання пенсії.

Раніше повідомлялося, як виплачуватимуть субсидії після Нового року: українцям нагадали про важливі нюанси.

Також, деяким із пенсіонерів підвищать пенсію з 1 грудня: ПФУ повідомив, кому перерахують виплати.