Не всі українці, які на момент 1 січня 2023 досягнуть 60-річного віку, зможуть вийти на заслужений відпочинок. В Україні почнуть діяти нові вимоги щодо стажу для отримання пенсії. Це випливає із змін, ухвалених до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" ще у 2017 році.

Починаючи з 1 січня 2023 року, вимоги до стажу для виходу на пенсію збільшаться з 29 до 30 років. Відповідно, 60-річні українці, які плануватимуть вихід на заслужений відпочинок у наступному році, матимуть не менше 30 років стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Вимоги до стажу поступово зростатимуть аж до 2028 року, коли для виходу на пенсію доведеться мати щонайменше 35 років стажу.

Варто зазначити, що українці, які до 60 років не зможуть набрати необхідний стаж, матимуть шанс вийти на пенсію у 63 роки. Наприклад, 2023 року 63-річним українцям для виходу на заслужений відпочинок необхідно мати від 20 до 30 років стажу. На даний момент вимоги нижче – від 19 до 29 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Якщо й у 63 роки не вдасться накопичити стаж, то заслужений відпочинок чекає лише у 65 років. Втім, і в цьому випадку українцеві потрібно мати бодай 15 років стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії за віком та інвалідністю хочуть призначати по-новому: які зміни чекають на українців.

Також наш портал інформував, пенсія за зниклих безвісти: як отримати та хто може претендувати на виплати.

Крім того, ми писали, українцям довелося двічі заплатити за комуналку: як повернути свої гроші назад у гаманець.