Ціни на продукти в перспективі можуть ще більше подорожчати, причини цього - російська федерація, яка знищила енергетичну інфраструктуру, щоб змусити українців відступити.

Українці незламні та готові на все аби перемогти в цій війні. Однак треба знати, що продукти можуть значно здорожчати. Так відомо, що перехід на генератори призведе до подорожчання лише енергоносіїв вчетверо. Про це йдеться у повідомленні Всеукраїнської аграрної ради.

Генератори. Фото: Youtube
Генератори. Фото: Youtube

Дизпаливо на сьогодні коштує близько 50 гривень за літр, а на виробництво одного кіловату електрики йде півлітра палива, тобто 25 гривень.

У першу чергу можуть подорожчати овочі, оскільки овочесховища потребують постійного підключення до джерела електроенергії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Не залишаться осторонь і молочні продукти, експерти зазначають, що перехід на генератори призведе не лише до зростання вартості молочної продукції, а й скоротить обсяги виробництва, зменшить заробітні плати працівників підприємств, також зменшиться поголів'я корів через відсутність збуту молока тощо.

Ціни на молоко. Фото: скрін youtube
Ціни на молоко. Фото: скрін youtube

Птахопідприємства також зазначили про дестабілізацію роботи через відключення електрики. Це призведе до збільшення собівартості виробництва, втрати продуктивності та порушення технологічних процесів.

Підприємства постачають генераторами інкубатори, оскільки відключення електроенергії призводить до значних виробничих втрат закладених на інкубацію яєць та недоотримання молодняку.

Нагадаємо, ми писали, що не почаюємо: кава, чай та мінералка — як змінилися цінники за місяць

Як повідомляв "Знай.ua" яйця можуть здешевіти тільки після лютого наступного року — експерт

Також "Знай.ua" інформував, простий спосіб швидко виростити зелену цибулю на підвіконні: секрети, які прискорюють ріст і покращують смак.