Внаслідок тривалого відключення світла є небезпека, що запаси продуктів у холодильнику можуть зіпсуватися. А викидати гроші на вітер чи сидіти голодним точно ніхто не хоче. І рішення, щоб цього уникнути, існують!

З настанням холодів деякі продукти як мінімум можна зберігати протягом недовгого часу на балконі чи надворі. Проте є й такі, що вимагають певних правил зберігання, а температура за вікном може змінюватись.

У Центрі громадського здоров'я України наголошують, що охолоджені або заморожені продукти можуть бути небезпечними для вживання в разі вимкнення електроенергії. Тому у холодильнику має бути температура 4°C або нижча. У морозильній камері — 0°C або нижча.

Холодильник. Фото: скріншот youtube
Холодильник. Фото: скріншот youtube

Фахівці радять підготуватися до надзвичайної ситуації. Передусім варто заморозити контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру продуктів, якщо доведеться виймати їх з холодильника. Українцям також радять придбайте сухий лід або блоковий лід.

Популярні новини зараз
Заплатять у 8 разів більше: українцям перерахували доставку газу Загинув один із найкращих льотчиків України Данило Мурашко: був вірний народу до кінця Що в жодному разі не можна додавати до борщу: топ найгірших інгредієнтів Вийдуть тонкими й не будуть рватися: простий рецепт ідеальних млинців
Показати ще

Якщо вимкнули світло, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери зачиненими. У цьому разі продукти залишатимуться безпечними до чотирьох годин у холодильнику, 48 годин — у повній морозилці, 24 години — у напівпорожній морозилці.

Якщо електроенергія так і не з'явилася через 4 години, необхідно помістити лід до продуктів у холодильник. Також варто викинути з холодильника продукти, що швидко псуються, це зокрема, м'ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їхні залишки.

Пам'ятайте, що ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°C або нижче

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Поради щодо зберігання продуктів без холодильника опублікував також шеф-кухар Євген Клопотенко. Наприклад, щоб зберегти м'ясо, кожен шматок потрібно обгорнути папером, потім рушником, скласти щільно в металеву місткість та виставити на вулицю.

Також м'ясо або рибу можна скласти в каструлю або скляні банки та добре пересипати сіллю. Для м'яса також можна зробити сольовий розчин — на 500 мл холодної води 10 ст. л. солі. Перед приготуванням його треба буде добре вимочити у воді. А пересолену рибу можна висушити - так вона не потребуватиме особливих мов зберігання.

Вершкове масло та сир без холодильника можна зберігати наступним чином. Обгорнути їх в пергаментний папір, скласти в місткість та залити холодною, злегка підсоленою водою. Зверху накрийте тарілкою та поставте на неї щось важке. б

Вершкове масло фальшують
Вершкове масло фальшують

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї