23 листопада 2022 року Росія здійснила чергову масову ракетну атаку по мирному населенню та критичній інфраструктурі України.

Наслідки були важкими – без води, світла, зв'язку та тепла громадяни сиділи кілька днів. Проте ні тиждень блекауту, ні місяць не вплинуть на настрої. А потім у "Херсонобленерго" взагалі повідомили, що працівники відновлюють електропостачання в нещодавно звільненому місті та області.

Українці, Херсон. Фото: Bel Trew
Українці, Херсон. Фото: Bel Trew

Ігор Сафронов, який виступає головою "Херсонобленерго", заявив, що з 26 листопада і протягом кількох діб проводитимуть тестове харчування електромереж міста.

"Незважаючи на надскладну ситуацію, ми продовжуємо працювати. Зараз стан енергосистеми України складно, як тільки нормалізується робота Південноукраїнської АЕС у будинках херсонців почне з'являтися електроенергія", - заявив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ці слова не були брехнею...

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко об 11:41, 26 листопада, заявив, що до Херсона було подано електрику.

"Як і обіцяли – впоралися трохи більше ніж за тиждень. Першочергово – подаємо потужності на критичну інфраструктуру міста і далі відразу ж побутовим споживачам. Дякую всім, хто цілодобово працював над цим завданням: ДСНС, поліції, електрикам з всієї України, керівникам Херсонської та Миколаївської ОВА та їх командам", - пише він.

Нагадаємо, до росіян прийшло усвідомлення, що лівий берег Дніпра знову незабаром опиниться під українським прапором: ЗСУ не дають перепочити

Як повідомляв "Знай.ua", щоб продукти в холодильнику не зіпсувалися при відключенні світла: ці поради вас виручать

Знай.uа писав, якщо ви застрягли в ліфті і немає світла: докладна інструкція, яка допоможе зберігати спокій