Українські супермаркети знову оновили ціни на фрукти. Наприкінці листопада ціни змінилися на цитрусові, банани та яблука. Стало відомо, в якій торговій мережі вони дешевші.

Про це повідомляє пише agronews.ua. Зокрема фахівці проаналізували ціни на такі популярні фрукти, як лимони, апельсини, мандарини, банани та яблука.

Які цінники встановили супермаркети на популярні фрукти наприкінці листопада:

1. Лимони. Для порівняння, у жовтні за кілограм лимонів потрібно було заплатити 70,82 грн/кг, а наприкінці листопада вони стали доступними по 54,90 грн/кг. Саме такий цінник виставили на ці фрукти у магазинах мережі "Метро".

Скрін, відео YouTube лимон
Скрін, відео YouTube лимон

2. Апельсини. Минулого місяця у торгових токах за цей фрукт просили 78,27 грн/кг, а поточного року їхня середня ціна загалом впала до 64,80 грн/кг. Наприклад, у мережах "Варус" та "Ашан" їх можна купити по 59,50 грн/кг.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Іншу категорію цього фрукту - апельсини "Преміум" раніше реалізували по 81,45 грн, а в листопаді вони подешевшали до 73,45 грн/кг. Водночас у магазинах "Новус" вони представлені 71,99 грн/кг.

3. Мандарини. У жовтні середня вартість кілограма мандаринів становила 100,97 грн. Зараз же вони продаються майже наполовину дешевше – по 53,93 грн. Купити ці фрукти за найнижчою ціною можна у "Варусі" – по 42,90 грн. Водночас дорогими залишилися мандарини клементин – їх продають по 129,90 грн/кг, а турецькі можна купити по 49,90 грн/кг.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

4. Банани. Середня вартість бананів впала з 63,45 грн/кг до 59,90 грн/кг. Їх можна купити за однаковою ціною в "Ашані", "Метро" та "Варусі".

5. Яблука. Цей фрукт продовжує залишатися найбільш доступним для українців. Для порівняння, якщо у жовтні кілограм у середньому коштував 14,61 грн, то у листопаді ціна впала до 10,76 грн. Водночас найвигідніше купувати яблука у супермаркетах "Варус" – по 9,40 грн/кг.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла