Для наших читачів, які уважно стежать за новинами щодо цін на комунальні послуги, а також за наданням субсидій, є важливі новини. Ми спробували знайти відповідь на питання про те, чи можуть громадян перед отриманням субсидій не перевіряти на наявність боргів.

При розгляді заяв на призначення державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг обліковується сума боргів за них.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Відомо, що субсидію можуть не призначити, якщо сума заборгованості перевищує 680 гривень.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомили у Міністерстві соціальної політики України, якщо житлову субсидію вже призначили на опалювальний сезон цього року, наявність заборгованості враховуватиметься лише під час призначення субсидії на наступний період – у травні 2023 року.

Тобто наявність заборгованості не враховуватимуться для людей, які до війни отримували субсидію та відповідно до постанови українського уряду, на опалювальний сезон її призначили автоматично.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що в Україні на час опалювального періоду збільшилася сума компенсації на оплату комунальних послуг із 450 гривень на особу до 900 гривень на особу щомісяця.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Як зазначається, у Програмі передбачено державну компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно притулив внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій або зон проведення військових (бойових) дій.

Нагадаємо, скільки потрібно буде страхового стажу пенсіонерам уже у 2023 році: лайфхаки, які допоможуть піти раніше.

Раніше повідомлялося, що українцям можуть зупинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, хто ризикує залишитися без грошей.

Також, українцям виплатять компенсацію на оплату комуналки і це не субсидія: кому пощастить.