Зарплати українців цього року значно знизяться навіть попри підвищення мінімальної зарплати. Очікується, що у середньому кожен із нас цього року збідніє на чверть.

Відповідну заяву зробив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев в інтерв'ю журналістам. За його словами така тенденція збережеться і в наступному, 2023 році.

"Реальні середні зарплати знизяться цього року. Це прогноз Нацбанку — зменшення на чверть. Це наслідок війни: скорочення економіки та 30% інфляції", — заявив народний обранець. Данило Гетьманцев

Зарплати в Україні, скріншот з відео
Зарплати в Україні, скріншот з відео

Практично всі українці за підсумками воєнного 2022 року стануть біднішими, прогнозує він. Стосується це навіть тих, у кого номінальна зарплата стала вищою. Проте з урахуванням падіння ВВП, інфляції та девальвації гривні збідніють усі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пояснює він це тим, що у такий час зростання реальних доходів просто неможливе. Адже, на його думку, громадяни країни, яка воює, не можуть ставати багатшими. Тому жодним зростанням зарплат зараз неможливо компенсувати реальне зниження рівня життя.