Усі ми знаємо, що куріння та алкоголізм скорочують тривалість життя. Але інші нездорові звички теж можуть підкосити твоє здоров'я.

Для довголіття важливий комплексний профілактичний підхід до життя та здоров’я. Отже, візьміть ручку та папір і чесно подивіться на своє життя та на вплив вашого особистого вибору.

Прокрастинація

Прокрастинація має негативні наслідки для нашого життя: починаючи з поганих оцінок у школі та університеті до втрачених можливостей та досягнень. Відкладення важливих завдань потім серйозно псує якість нашого життя. Але чи знаєш ти, що прокрастинація може стати питанням життя та смерті? Наприклад, ось це дослідження показує, що хворі на рак, які відкладали звернення за лікуванням, помирали частіше, ніж ті, що вчасно звернулися по допомогу. Зволікання та відкладення справ до нових віників може бути складною звичкою. Але варто позбавитися цієї звички, особливо якщо на карту поставлене здоров'я.

Шкідливі звички. Фото: скриншот youtube
Шкідливі звички. Фото: скриншот youtube

Догоджати людям

Хоч багато факторів можуть сприяти виникненню раку, одним із факторів, який часто ігнорують, є те, що вони подобаються людям. Люди, які подобаються людям, частіше піддаються тиску з боку однолітків, що може призвести до розвитку ракових звичок, таких як куріння або вживання алкоголю. Крім того, ті, хто догоджає людям, схильні ставити власні потреби на останнє місце, що призводить до вибору нездорового способу життя. Тому, якщо ви любите людей, важливо знати про ризики та вживати заходів, щоб захистити себе.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Низька самооцінка

Дослідження показали, що люди, які мають позитивне ставлення, мають меншу ймовірність розвитку раку. Хворі на рак, які зберігають позитивний світогляд, швидше за все, добре реагуватимуть до лікування. Є кілька можливих пояснень цього посилання. По-перше, позитивне мислення може допомогти зміцнити імунну систему, завдяки чому організм зможе краще боротися з раковими клітинами. По-друге, позитивне ставлення може привести до більш здорових звичок.

Пара. Фото: youtube
Пара. Фото: youtube

Хвороби, що передаються статевим шляхом

Для більшості людей секс більше не є табуйованою темою, тому не варто соромитися цієї теми, оскільки це важливо. Рак шийки матки, статевого члена, стравоходу, піхви та вульви, наприклад, пов’язаний із вірусом папіломи людини. Кожен із цих типів раку пов’язаний із ВПЛ, інфекцією, що передається статевим шляхом, яка може передаватися під час незахищеного статевого акту.

Нагадаємо, ми писали, що перша леді Олена Зеленська зустрілася з другом чоловіка "віч-на-віч": "Приклад для наслідування".

Як повідомляв "Знай.ua" що чекає на знаки Зодіаку у 2023 році — кому прийдешній рік принесе любов, а кому здоров'я

Також "Знай.ua" інформував з ними не засумуєш: астрологи назвали найвеселіші знаки Зодіаку