Українським водіям назвали найголовніші помилки, які зовсім не можна робити на зимовій дорозі. Це може врятувати не лише вам життя, а й пішоходам.

Теорію про те, як потрібно керувати автомобілем узимку знають усі водії, проте не завжди є практика в цьому. Більшість водіїв починають губитися на засніженій дорозі, а також утворюють аварійні ситуації.

Скрін, відео YouTube зима
Скрін, відео YouTube зима

Водії-початківці практично не можуть відразу адаптувати свій стиль водіння, і не стежать за базовими системами та пристроями в транспортному засобі, які вимагають у цю пору року особливої ​​уваги.

Вся ця недбалість призводить до не дуже приємних наслідків на дорозі, а іноді й зовсім до смерті. При цьому фахівці зазначають, що стан дороги і швидкість зовсім у цьому варіанті не пов'язані.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Під час снігу та ожеледиці слід не тільки дотримуватися встановлених обмежень швидкості, але й не бояться їхати повільніше за встановлені обмеження. Головне, щоб водій розумів, що він повністю зможе контролювати автомобіль у будь-якій небезпечній ситуації.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

Також потрібно ретельно очистити лобове скло. Багато хто нехтує цим, тому що постійно кудись поспішають, що потім і може перетворитися на фатальну помилку.

Дах очищати теж потрібно, адже сніг може розлітатись на авто іншим водіям, і знову створювати аварійну ситуацію.

Є також список речей, які потрібно купити кожному водію цієї пори року.

Цей список містить:

- Невелика складана лопата;
- Ланцюги проти ковзання;
- теплий одяг та взуття;
- їжа та вода.

зима, скріншот з відео
зима, скріншот з відео

Нагадаємо, як автомобіль може врятувати вас у блекаут: вистачить і для ноутбука, і для побутової техніки

Раніше повідомлялося, що ходитимемо на відро: у Київраді готують українців до нових реалій у разі блекауту

Також, скільки потрібно буде страхового стажу пенсіонерам уже 2023 року: лайфхаки, які допоможуть піти раніше