Чорний колір в одязі – вічна класика, яка ніколи не зникне з шаф.

Немає людини, яка в гардеробі не мала б хоч однієї чорної речі. Більше того, їх більше ніж одна. Але з темними речами виникає одна проблема – вони втрачають свій колір через прання. Але не всі знають, що цього можна уникнути, якщо знати певні хитрощі.

Прання, скріншот з відео
Прання, скріншот з відео

Як прати чорні речі

Під час завантаження машини слід вибирати режим делікатного прання.

Якщо порошок використовується сипкий, а не рідкий, можна додати трохи солі.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Господині рекомендують перед пранням замочити одяг в оцті. Для цього треба в таз з холодною водою налити трохи столового оцту (вистачить і двох ложок). Речі повинні пролежати близько 20 хвилин. Потім їх слід віджати і відправити в пральну машинку або випрати вручну.

Деякі домогосподарки також кажуть, що зберегти колір можна у випадку, якщо перед пранням замочити футболки на півгодини в суміші окропу та натуральної меленої кави.

Повернути насичений колір і при цьому забрати запах поту можна за допомогою соди. Потрібно набрати таз теплої води, розчинити у ньому ложку соди та покласти туди речі після прання на 15 хвилин. Потім улюблені блузки чи футболки потрібно лише прополоскати.

Програми прання
Програми прання, pixabay.com

Нагадаємо, буде як новенький: як відбілити тюль засобами, що є під рукою – покрокова інструкція.

Раніше ми повідомляли, вбивають пральну машинку, одяг та здоров'я: 15 найпоширеніших помилок, які допускаються майже всі.

Також стало відомо, як відмити темні рукави та кишені у пуховика: 2 способи без прання та хімчистки.