Від того які продукти людина вживає у їжу безпосередньо залежить якість її життя. То ж щоб почуватися здоровішим красивішим і сильнішим слід звернути увагу на цей перелік.

Тут на допомогу прийшли нутриціоністи які виділили 10 продуктів, які, на їхню думку, є найздоровішими на планеті про це розповідає Medicalanswers.

Які 10 продуктів є найкориснішими на Землі:

1. Броколі. Наприклад, одна чашка цього виду капусти забезпечує організм більш ніж 100% вітаміну К та 200% добової норми вітаміну С. Крім того, броколі містить більше білка, ніж яловичина. Вона також є найбагатшим джерелом вітамінів та мікроелементів.

Броколі, скріншот: YouTube
Броколі, скріншот: YouTube

2. Картопля. Містить багато харчових волокон та складних вуглеводів, корисну речовину фоліт та вітамін А, який стимулює діяльність імунної системи.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

3. Лимон. В одному лимоні міститься понад 100% добової норми вітаміну С, який має найпотужніший антиоксидантний ефект і є ідеальним засобом для боротьби з запальними процесами в організмі. А також відповідає за рівень холестерину в крові та за еластичність зв'язок та міцність кісток.

4. Лосось. Є ідеальним джерелом білків та омега-3 жирних кислот, що знижують ймовірність розвитку багатьох захворювань. А щоденне його вживання захистить від виникнення вікових хвороб, зокрема хвороби Альцгеймера та склерозу.

шоколад
шоколад

5. Гіркий шоколад. Якщо це продукт виготовлено з натуральних складників, то його щоденне вживання вбереже вас від накопичення поганого холестерину в судинній системі та захистить від проблем із тиском.

6. Волоський горіх. Забезпечують організм омега-3 жирними кислотами й рівноцінні м'ясу за кількістю білка, що міститься.

7. Авокадо. Містить величезну кількість вітамінів, мінералів та здорових жирів. То ж він прискорює обмін речовин, захищає серце від аритмії та насичує організм потужними антиоксидантами.

Також до десятки найкорисніших на планеті продуктів увійшли, шпинат, часник та боби.

Часник, скріншот з відео
Часник, скріншот з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації