Кіт приносить багато радості та тепла в життя людини, але іноді може й пакостити. Бувають ситуації, коли вихованець починає ігнорувати свій лоток і мітити всі меблі в будинку.

Іноді неможливо позбутися слідів пухнастих друзів навіть сильною хімією. Однак є декілька перевірених засобів, які можна приготувати самостійно.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Суміш перекису водню та соди

Нам знадобиться:

  • перекис водню в кількості 16 г;
  • сода - 30 г;
  • рідина для миття посуду - 1 чайна ложка.

Необхідно змішати всі інгредієнти, повинна вийти густа маса. Потім додається невелика кількість води, щоб суміш можна було розпорошувати. Дерев’яні поверхні витирають ганчіркою, зволоженою в розчині.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Горілка

Продукт допомагає створити неприємний запах для тварини. Горілка містить речовини, які коти не терплять. Тому, застосовуючи алкоголь, ви не можете турбуватися, що домашня тварина знову атакує.

Спосіб використання: обробка нерозведених плям горілки на дерев’яних поверхнях, меблі, килимових покриттів.

Сік лимона

Запах цитрусових фруктів лякає тварин. Забруднене місце, перш за все, повинно бути очищене милом (альтернативним - мийним порошком), потім обробляється лимонним соком.

При очищенні меблів сік повинен бути наполовину розбавлений водою. Покриття підлоги обробляються аналогічно.

Господарське мило

Користь господарського мила: допомагає відмити забруднене місце та розділити хімічні елементи, що містяться в сечі кішки. Мило не маскує неприємний запах, як багато освіжувачів повітря або ефірних масел, воно виключає причину сморіду.

Нагадаємо, що мрія всіх дівчат - спати і схуднути: як сон впливає на вагу і чому так важливо заснути

Раніше ми писали про те, як доглядати за губами взимку, щоб уникнути тріщин і сухості