Важливі документи часто губляться, коли українцям доводиться переїжджати з місця на місце або ховатися у бомбосховищах. Для їхнього відновлення існують певні процедури.

Документи про інвалідність – одні з тих, що часто губляться. У пресслужбі Мінреінтеграції пояснили, як їх поновити.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

В першу чергу, для відновлення документів, які б підтверджували інвалідність, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення. Спеціалісти мають доступ до централізованого банку даних таких осіб і можуть зробити з нього витяг.

"Для оновлення висновку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) зверніться до найближчого медичного закладу, в якому працює така комісія", - додали в повідомленні.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вимушені переселенці, як нагадають в КМДА, не повинні проходити повторного огляду МСЕК, щоб підтвердити інвалідність. Вона продовжується автоматично. Однак після скасування військового стану такий огляд необхідно буде пройти протягом 6 місяців.

Варто зазначити, що під час військового стану внутрішньо переміщених осіб комісії оглядають виключно за місцем їхнього перебування.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

Раніше ми писали про те, щоб не залишитись без субсидії: українцям повідомили важливі деталі нарахування пільг

Як повідомляв Знай.ua, водії перехрестилися: бензин, дизель та автогаз продовжують дорожчати, які цінники виставили АЗС

Також портал Знай.ua писав, час діставати запаси з морозилки: в Україні відчутно подорожчало все м'ясо, тільки сало тішить ціною