Багато хто знайомий з тим, у який сезон улюблені фрукти та овочі можна їсти, і коли не варто. Взимку переважно продають тепличну продукцію, а вона не несе багато користі організму людини.

Якщо все ж таки деякі не в курсі про особливості вибору продуктів взимку, варто ознайомитися з їх списком. Споживачів попереджають, що вони можуть серйозно нашкодити здоров'ю.

Овочі, фото з вільних джерел
Овочі, фото з вільних джерел

Що варто виключити з раціону

Спаржу пропонують у магазинах цілий рік. Проте їсти її рекомендують лише навесні та у свіжому вигляді. Все тому, що в цей період в ній міститься більше корисних вітамінів. Кулінари також зазначають, що взимку спаржа не така смачна та жорстка.

Взимку свіжі помідори їсти не варто, тому що врожай збирають влітку та восени, а тепличні не відрізняються корисністю та гарним смаком.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Наразі споживачам скрізь продають фасовану зелень у пакетах. Однак така попередня підготовка до споживання - миття та нарізування, часто призводить до зниження вмісту вітаміну С.

Гострий перець чилі любить багато хто, проте в холодну пору року їсти його не радять. Краще обрати щось легкозасвоюване - чорний перець або імбир.

Свіжий горох взимку виявиться крохмалистішим, але аж ніяк не солодким і смачним. Це стосується і свіжої кукурудзи.

Горох, фото: Pixabay
Горох, фото: Pixabay

Нагадаємо, забудьте про ці продукти, якщо болить горло: вони лише погіршують стан

Раніше ми писали про те, як врятувати електроприлади під час вимкнення електрики.

Як повідомляв Знай.ua, щоб взуття не промокало під дощем і снігом: простий секрет, який врятує ваші ноги і черевики