Багато чого 2022 року українці відчувають по-іншому, навіть погоду... Сніг уже не викликає такої бурі емоцій, адже на передовій наші герої мерзнуть.

Як і прихід справжньої холодної зими більше не стоїть в очікуваннях, адже в квартирах стане холодніше, а хлопцям та дівчатам в окопах і поготів. Проте всі ми хочемо дізнатися, яка погода чекає нас у частину грудня, що залишилася, і, звичайно ж, на Новий рік. Із цим допомогли синоптики Укргідрометцентру.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

Грудень в Україні буде відносно теплим, а всі прогнози про те, що ця зима не буде надто суворою, поки що збуваються. Через кліматичні зміни ймовірність того, що в Україну прийдуть сильні морози, вкрай низька.

Синоптики прогнозують, що середня температура повітря в грудні буде від -3 до +2 градусів, що для України є показниками вищими за норму.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Кількість опадів у грудні буде на рівні 34-78 мм та близько 81-105 мм у горах. Такі показники є кліматичною нормою для України.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

За прогнозом синоптиків, сильний вітер, мокрий сніг, хуртовини варто очікувати ближче до кінця грудня. Загалом місяць буде відносно теплим.

Народний синоптик Станіслав Щедрін дав свій прогноз у коментарі виданню "Апостроф" на новорічні свята.

За його словами, погода щодо декад грудня та першої декади січня мало чим відрізнятиметься. Не тільки сильних морозів, а й морозів як таких очікувати не варто.

"Після 20-го трохи стане прохолодніше, але знову ж таки не до сильних морозів. Тобто мінімально - 7 на півночі та +5 на півдні країни - з 25 по 30 грудня, у тому числі і на Різдво, буде саме така погода. Щоправда. буде трохи снігу" , - каже Щедрін.

Тепла зима, фото Kiev.informator.ua
Тепла зима, фото Kiev.informator.ua

У саму новорічну ніч чекати на зиму теж не варто.

"З 31 грудня та по 10 січня також буде теплий не по-зимовому період. У середньому по Україні буде від -4 морозу на півночі до +3 на півдні", - каже синоптик .

Нагадаємо, що вітер змітатиме все на своєму шляху, а дощі ускладнять ситуацію: якої погоди чекатиме у вихідні 10 та 11 грудня.

Раніше ми повідомляли, щоб взуття не промокало під дощем та снігом: простий секрет, який врятує ваші ноги та черевики.