Кожна кімнатна рослина потребує індивідуального догляду, але він полягає не тільки у поливанні чи добриві. Наших маленьких зелених друзів також потрібно протирати від пилу, що накопичився.

Листя рослин притягують до себе пил, кіптяву і бруд, що закупорюють продихи і перешкоджають їх нормальному диханню. Гігієна дуже важлива, адже при недбалому зверненні це може призвести до поширення шкідників.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Варто приділити особливу увагу великому листю, як у орхідеї, фікусів, монстерів, філодендрону та інших рослин.

Чим протирати листя від пилу

Найчастіше протирають чистою теплою водою або купують спеціальні засоби. У домашніх умовах також можна приготувати тонік, який допоможе у боротьбі з пилом.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Змішайте воду з молоком (1:1). Така суміш убезпечить рослини від павутинного кліща, грибка та інфекцій.

Другий варіант - спирт з гліцерином (на 0,5 л теплої води 2 ст. л. спирту та 1 ст. л. гліцерину). Такий розчин допоможе позбавитися білих розводів, що залишилися після обприскування жорсткою водою.

Ще один спосіб із лимонною кислотою (1 ч. л. на 1 склянку води). Це очистить листя і надасть їм здорового блиску. Рекомендується використовувати 1 раз на місяць.

обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom
обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom

Нагадаємо, які рослини не варто вирощувати вдома, щоб не нашкодити собі і близьким: вкрай небезпечні

Раніше ми писали, відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку

Як повідомляв Знай.ua, три простих і доступних поради, щоб почати новий рік на позитивній ноті