Якщо на улюблених шпалерах з'явилися плями, це ще не причина, щоб замінювати їх на інші, можна спробувати відновити улюблену річ.

Буває, що хтось із родини необачно поставив пляму на улюблених шпалерах, або дитина вирішила, що це саме те місце, де має висіти її геніальний мальований шедевр, не варто сильно засмучуватись, є декілька порад, які імовірно врятують ваші шпалери. Про це розповідають фахівці з чистоти та порядку.

Немає сенсу впадати в паніку, підраховуючи, скільки коштуватиме переклеювання або фарбування. Спробуймо шпалери спочатку очистити.

Щоб відмити плями на шпалерах, використовуйте:

Спирт – відмиє від слідів вина, фруктового соку, маркера, клею або наклейки. Змочіть ватний тампон у спирті і потріть пляму до повного зникнення.

Лимон або лимонна кислота – очистить від жирних плям. Сік лимона нанести на пляму і почекати кілька хвилин, після чого змити. Кислоту потрібно розвести у воді, змочити губку і потерти пляму.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вивести плями. Фото: Youtube
Вивести плями. Фото: Youtube

Оцет добре відчищає шпалерний клей. Його у чистому вигляді наносять на проблемну ділянку, залишають на 5 хвилин, а потім змивають.

Перекис водню ефективно бореться з різними барвниками, плямами крові або соку. Використовувати його можна лише на світлих шпалерах, оскільки перекис освітлює матеріал. Змочіть шматок тканини в розчині, протріть пляму від країв до центру і змийте водою

Нагадаємо, ми писали, що ж аспекти, які допоможуть при виборі генератора: від типу палива до максимальної потужності.

Як повідомляв "Знай.ua" вижити в умовах тривалого блекауту: як влада забезпечить Київ водою, медициною та іншим.

Також "Знай.ua" інформував, що українці повстали проти CD Projekt Red, яка заграє з росіянами: ніяких Witcher 3 та Cyberpunk 2077.