За нинішніх умов для українців критично важливо своєчасно отримувати субсидії та лікарняні. Багато хто втратив накопичення за період війни, тому кожна гривня на вагу золота. Так, голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, як здійснюватиметься виплата субсидій та лікарняних у 2023 році. Про це пише Соціальна платформа.

Пенсійний фонд із грудня займається призначенням житлових субсидій, а з січня 2023 року до його юрисдикції перейде виплата лікарняних. Оксана Жолнович запевнила, що перехідний період не принесе незручностей українцям і всі виплати лікарняних, і субсидій буде здійснено вчасно.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Я впевнена, що все буде добре. Субсидії Пенсійний фонд виплачує з жовтня — і ми бачимо лише прискорення таких виплат, бо кошти одразу спрямовуються на банк. Щодо виплати лікарняних, то хочу звернути увагу, що вже практично рік, як у нас є електронні лікарняні, які, по суті, адмініструються Пенсійним фондом де-факто", – розповіла голова Мінсоцполітики.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чиновниця наголосила, що з наступного року формування виплатних відомостей сильно спроститься, оскільки ПФУ займатиметься цим самостійно. Відтак лікарняні виплачуватимуться швидше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купівля страхового стажу в Україні: актуальні ціни та як правильно порахувати.

Також наш портал інформував, що пенсія не пропаде навіть після похорону: у ПФУ назвали перелік документів для отримання недоотриманих виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одразу шість пенсій до кишені: у ПФУ розповіли, хто з українців може отримати кругленьку суму.