Палива в Україні буде достатньою, тому весняного дефіциту не буде, а водночас цінники можуть знизитися. Про це розповів директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, повідомляє портал Мінфін.

Фахівець зазначає, що поспілкувавшись із представниками великих мереж АЗС, зробив кілька важливих висновків про ситуацію з паливом в Україні. Так, по-перше, серйозного дефіциту палива, як було навесні, не буде. У той самий час локальні проблеми виключаються, оскільки зустрічалися і на початок повномасштабної війни.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Сергій Куюн наголосив, що серйозних коливань цін не очікується. Цілком реально, що цінники на паливо почнуть знижуватись, оскільки світові котирування, незважаючи на антиросійські санкції, впали, а закупівельні ціни для України утримуються попередніми за рахунок попиту та логістичних факторів, у тому числі й погодних умов. Здешевлення відбуватиметься у міру насичення ринку.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

До речі, у грудні, порівняно з кінцем листопада, вартість палива почала зростати. Наприклад, бензин А-95 подорожчав із 49,60 до 51,62 гривні за літр. За словами експертів, подорожчання пояснюється, зокрема підвищенням попиту на паливо через масове використання генераторів.

Раніше портал Знай повідомляв, українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибок.

Також наш портал інформував, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як ажіотаж із генераторами вплине на вартість палива: чи буде дефіцит і в чому причина черг на АЗС.