У наш час важко зберігати концентрацію та плідно працювати, через великий рівень стрес, та інформаційного хаосу.

Якщо у вас виходить не жалітися на порушення концентрації – це чудово, але у більшості людей все якраз навпаки. Про 5 способів повернути собі концентрацію та підвищити продуктивність пишуть в пабліку Instgaram uahealth.

Тож, слід прийняти те, що порушення концентрації може трапитись з будь-ким, але особливо втрата концентрації може спіткати тих людей, які не вміють правильно відпочивати. Перезавантажитись можна за допомогою декількох методів.

Зменш сторонні навантаження

Найчастіше концентрація нам необхідна в робочі години. Однак сповіщення на пошті та в месенджерах точно не знають про це, тому часто можуть заважати.

Найкращим розв'язанням проблеми буде вимкнути їх, а також попіклуватись, щоб не з'являлись зайві звуки та віконця, що випливають. Вони тільки відволікають.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсіонерам "дозволили" не платити за доставку газу: деталі важливої ​​заяви Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Смартфон. Фото: Youtube
Смартфон. Фото: Youtube

Дотримуйся балансу між відпочинком і роботою

Для збільшення концентрації необхідно подбати про свій відпочинок. Якщо організм не встиг перепочити перед роботою, то він буде забирати свій час у робочі години. Крім того, варто пам'ятати, що якщо постійно напружувати один м'яз, то досягти можна хіба що спазмів.

Тож краще після роботи перемкнутись на те, що приносить задоволення та допомагає розслабитись. Це може бути як сон чи прогулянки, так і книги, фільми.

Частіше бувай на природі

Ще одним гарним способом перезавантажитись може бути прогулянка на природі. Однак якщо це неможливо, то спробуй додати трохи рослин на свій робочий стіл. Не дарма ж кажуть, що це допомагає підвищити концентрацію.

Не забувай про пуази

Декому може бути складно сконцентруватись навіть після відпочинку. У такому разі варто спробувати інтервальний метод роботи.

Як це організувати? Наприклад, 25 хвилин працюєш і п’ять відпочиваєш. Або ж кожні дві години можна робити перерву на 15 хвилин.

Спробуй порухатися

Також підвищити концентрацію допоможуть фізичні вправи. Ти можеш ходити, танцювати, бігати. Загалом робити будь-що, щоб покращити кровообіг та наситити кров киснем. У такому разі мозок почне трохи швидше працювати та не захоче відволікатись на зайві справи.

Скриншот вправ для мозку
Скриншот вправ для мозку

Нагадаємо, ми писали, що користь від цибулі, про яку ви ще не чули: декілька порад, як правильно вживати цілющий овоч.

Як повідомляв "Знай.ua" як виростити домашній город на підвіконні взимку: овочі та зелень, які не бояться холоду.

Також "Знай.ua" інформував, українцям показали, як змінилися комунальні тарифи.