Перед новорічними та різдвяними святами продавці фруктів виставили нові цінники на свою продукцію. Фахівці відзначають, що ціни на імпортні фрукти в Україні утримуються на найвищому рівні.

Зокрема, за місяць змінилася вартість популярних на новорічні свята апельсинів, мандаринів та бананів. Про це повідомляє hvylya.net.

Як відзначається, подорожчання торкнулося лише деяких сортів апельсинів. Наприклад, середні ціни на апельсини преміум за супермаркетами у грудні порівняно з листопадом знизилися з 75,79 грн/кг до 69,95 грн/кг.

Апельсин
Апельсин

Водночас турецькі апельсини в ціні не змінилися – їхня вартість становить 69,90 грн/кг, а звичайні апельсини подешевшали з 70,98 грн/кг до 64,90 грн.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Для порівняння, прості мандарини в супермаркетах подешевшали – з 70,73 грн/кг до 63,17 грн/кг, турецькі фрукти подорожчали – з 46,30 грн/кг до 49,40 грн/кг, а мандарини клементин скинули в ціні з 99,52 грн/кг до 84,90 грн/кг.

Є й неприємні новини - деякі фрукти можна зараз придбати за вищою ціною, ніж раніше. Адже на тлі зниження цін на цитрусові банани навпаки подорожчали. Для порівняння, середня ціна фруктів у листопаді становила 58,21 грн/кг, а у грудні зросла до 59,90 грн/кг.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації