2023 року деяким українцям доведеться самостійно розбиратися з платіжками за комуналку, оскільки можуть не отримати житлову субсидію. Про це заявив експерт із соціальних питань Андрій Павловський у своєму блозі на zn.ua.

Експерт вважає, що наступного року не всі українці, які потребують житлової субсидії, зможуть отримати цю допомогу. Він зазначив, що на виплату пільг для громадян у бюджеті може просто не вистачити коштів, оскільки закладена сума буде на 9,2% меншою, ніж у 2022 році.

оформлення субсидій, скріншот з відео
оформлення субсидій, скріншот з відео

Андрій Павловський додав, що криза пов'язана з повномасштабною війною, під час якої 75% працюючих громадян зменшили зарплати, а 5 мільйонів людей втратили роботу. Близько 7 мільйонів українців стали переселенцями. Також він вважає, що негативний вплив на ситуацію мають нові функції, покладені на Пенсійний фонд.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Варто зазначити, що в уряді вважають інакше і запевняють, що коштів на субсидії вистачить. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що у бюджеті достатньо грошей на цей вид допомоги на наступний рік. За його словами, виплати на оплату комуналки будуть не вищими за 2000 гривень, а середній розмір допомоги становитиме 1800 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям більше не дадуть субсидій на опалювальний сезон: що робити тим, хто запізнився.

Також наш портал інформував, контролери навідаються до кожного будинку: частина українців зможе отримати субсидію лише після перевірки.

Крім того, ми писали, що українці можуть отримати пільгові пенсії, але дехто залишиться без грошей: які дані потрібно перевірити.