Виливання окропу у раковину на кухні може призвести до небажаних проблем, а саме протікання труб, а це є додаткові неприємності, яких легко можна було уникнути.

Часто через незнання принципу влаштування сантехнічних труб під раковиною на кухні виникає протікання. Адже багато хто не цікавиться тим, з чого виготовлені ці труби й що з ними відбувається, коли вони потрапляють під окріп.

Передусім врахуйте, що дуже часто для виготовлення сантехнічних труб використовують пластик. А подібний матеріал, як відомо, не характеризується підвищеною стійкістю до високих температур.

Кухня, газ, фото: Знай.ua
Кухня, газ, фото: Знай.ua

Саме тому занадто гаряча вода, яку часто зливають до каналізації на кухні з киплячої каструлі може призвести до того, що пластикова труба розм'якшиться або навіть перетопиться. Внаслідок таких змін у її структурі з великою ймовірністю й може станеться протікання.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У випадку, якщо окріп таким чином зливають дуже рідко, можна не хвилюватися. Однак якщо ця дія регулярна, не дивуйтеся, якщо зовсім скоро у вас виникнуть проблеми з трубами.

Адже якщо ви систематично порушуєте правила експлуатації, виливаючи до раковини киплячу воду, виникає висока ймовірність стоплення труб.

Що ж робити у таких випадках і чи потрібно чекати поки вода охолоне перед тим як злити її у раковину. Виявляється, все дуже просто. Сантехніки рекомендують, що для того, щоб вберегти пластикові труби від пошкоджень, перед тим, як виливати до раковини окріп, потрібно паралельно відкрити кран із холодною водою.

кухня
кухня

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації