Після чергового ракетного обстрілу України росіянами більша кількість громадян задумалася про переїзд у сільську місцевість, щоб бути забезпеченими теплом та світлом.

Але і тут може бути одна складність - дрова, які теж не є дешевим задоволенням і забезпечення ними на всю зиму обходиться в чималеньку копійчину. Фахівці прийшли на допомогу українцям та розповіли, як заощадити на дровах. Про це повідомляє портал Камінін.

Дрова, скріншот з відео
Дрова, скріншот з відео

Найкращим періодом для зрубу дерев вважається зима, тому що в цю пору року немає зайвого соку та води. Найкраща частина деревини у середині стовбура.

Товщина розрубаного полін дерева повинна бути не більше 10 см, адже великі шматки деревини не згоряють на 100%, а залишаються обвугленими перетворюючись на великі брили деревного вугілля.

Сама деревина на сімдесят відсотків складається з газу і лише на тридцять відсотків із твердої речовини. Тому дуже важливо, щоб дрова були сухими. Адже зараз згоряють саме гази.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Крім цього, надлишок вологи, що потрапляє при згоранні дров у димар, сприяє утворенню креозоту. Це масляниста рідина, що налипає на стінку димоходу, а також погіршує тягу. Це небезпечно, оскільки сприяє спалаху, особливо якщо у вас металеві труби.

Нагадаємо, що в Україні заготовили рекордну кількість дров на зиму: тепло буде кожному.

Раніше ми повідомляли про відключення електроенергії: українців попередили, до чого готуватися, терор не пройшов безслідно.

Також стало відомо, що ракетні удари спричинили транспортний колапс у столиці: метро не працює, таксисти жують.