Всі ми знаємо, наскільки ефективними можуть бути звичайні продукти харчування у побуті та догляді за собою. Чого тільки варті народні методи, які так шанували наші бабусі. Бананова шкірка, як виявилося, теж дуже корисна.

Хазяйкам не радять відразу ж викидати бананову шкірку, а використати її для різних побутових питань. Є п'ять корисних лайфхаків.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Взуття

Шкірка від банану здатна надати взуттю неймовірного блиску і навіть продовжити його термін служби. Однак, йдеться тільки про вироби з натуральної шкіри, для замші, наприклад, цей спосіб не підійде. Секрет у тому, що в банані є природний віск, олії та калій.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Кімнатні рослини

Метод підійде для тих рослин, що запилилися та потьмяніли. Їх потрібно протерти банановою шкіркою і ви помітите, якою гладкою і блискучою стала поверхня листя.

Кімнатні рослини, скріншот з відео
Кімнатні рослини, скріншот з відео

Столове срібло

Паста з бананової шкірки і води допоможе повернути блиск потьмянілому столовому сріблу. Рецепт простий: змішайте все у блендері, щоб маса вийшла густою, нанесіть на вироби та протріть м'якою тканиною.

Чорнило від ручки

Така проблема часто зустрічається у школярів, проте вирішити її дуже просто. Мило та мочалка не завжди з цим справляються, а бананова шкірка буде дуже ефективна. Достатньою буде протерти нею місце з чорнилом.

Шкіра обличчя

Після протирання обличчя банановою шкіркою шкіра буде зволоженою, м'якою та сяючою. Більше того, розгладяться дрібні зморшки.

Догляд за шкірою обличчя, фото: pixabay.com
Догляд за шкірою обличчя, фото: pixabay.com

Нагадаємо, як позбутися неприємного запаху з холодильника: дієвий і дуже доступний засіб

Раніше ми писали, декілька лайфхаків водіям, як швидко та без шкоди прогріти автомобіль узимку