Для наших читачів, які скучили за вітамінами або мріють про "солодкий стіл" напередодні Нового року, є кілька важливих повідомлень. Справа в тому, що популярні мережі українських супермаркетів у себе в магазинах змінили ціни на апельсини, мандарини, банани та яблука.

Про це стало відомо завдяки інформації від експертів порталу Minfin, оперативно повідомляє видання "Хвиля".

Ціни на мандарини, скріншот: Minfin
Ціни на мандарини, скріншот: Minfin

Згідно з відкритою інформацією, цитрусові перед новорічними святами традиційно стають популярними, проте ціни на них цього року набагато вищі. Проте порівняно з минулим місяцем їхня вартість знизилася.

Зокрема кілограм мандарин у середньому знизився в ціні з 70,73 грн до 61,42 грн. Цінник на них коштує від 54,90 грн/кг (Варус) до 69,90 грн/кг (МегаМаркет). Мандарини клементин подешевшали з 99,52 грн/кг до 83,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Після мандаринами подешевшали й апельсини. Станом на 18 грудня вони коштуватимуть 64,90 грн/кг, тоді як минулого місяця їхня вартість становила 70,98 грн/кг. Преміум знизилися у ціні з 75,79 грн/кг до 69,95 грн/кг. А ось вартість апельсин Туреччина залишилася на колишньому рівні – 69,90 грн/кг.

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

У грудні також трохи опустився цінник і на яблука – з 12,18 до 10,28 грн/кг. Їхня вартість стартує від 8,90 грн/кг (Варус) і досягає 11,90 грн/кг (Метро).

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

А ось банани додали у ціні з 58,21 грн/кг до 63,67 грн/кг. Наприклад, на полицях Метро та Ашан вони коштуватимуть 59,90 грн/кг, а от у Варусі за них доведеться віддати 69,90 грн/кг.

Нагадаємо, цукор, сіль, сода та оцет: ці товари змінили вартість, де купити дешевше.

Раніше повідомлялося, хапай, поки що дешеві: новорічні фрукти значно подешевшали перед святами, на 10 грн.

Також, в якому супермаркеті найдешевше закупитись продуктами на Новий рік: порівняння цін у грудні.