Через вимкнення електрики та під час періоду стабілізації енергоінфраструктури, регулятор фінустанов впровадив нові правила для зняття готівки в банкоматах.

Про це стало відомо, з інформації на сайті регулятора.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

За рішенням Нацбанку, в українських фінустановах скасовано будь-яку комісію на зняття готівки у банкоматах, а дозволений обсяг зняття коштів — однаковий в усіх установах.

Зняти готівку у будь-якому банкоматі на території країни без комісії за лімітом у 10-20 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

зняття готівки у банкоматі, фото: nv.ua
зняття готівки у банкоматі, фото: nv.ua

У Нацбанку ухвалили таке рішення з метою допомогти громадянам легше пережити ймовірний блекаут, адже так зменшаться черги біля банкоматів і оптимізується обіг готівки.

Десять великих банків вже працюють за новими правилами, інші долучаться до ініціативи згодом.

Також Нацбанк розробив карту, де позначено 760 чергових відділень, які будуть працювати під час тотального вимкнення електроенергії. У фінустановах можна буде підзарядити телефон та погрітися.

Нагадаємо, ми писали, що українців не пускають до "ПриватБанку" навіть без повітряної тривоги, люди мерзнуть.

Як повідомляв "Знай.ua" українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.

Також "Знай.ua" інформував, де українцям отримати пенсію, зняти гроші та сплатити "комуналку", якщо відключили світло: відповідь від Нацбанку.