Стало відомо, що українцям планують найближчим часом почати видавати пенсії на касах у місцевих супермаркетах. Життя стане ще простіше.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Наразі українські пенсіонери зможуть зняти свої соціальні виплати на касах у супермаркетах за допомогою банківських карток. Примітно, що комісія за це справлятися не буде.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Справа в тому, що, на жаль, у багатьох населених пунктах все ще немає банківської інфраструктури, і тому потрібно було знаходити вихід із ситуації. У Міністерстві почали думати про те, щоб отримувати пенсію можна було не лише у банках чи банкоматах, а й у місцевих супермаркетах.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"В системі АТБ та інших. При розрахунку карткою можна отримати готівку зі свого рахунку… Ви можете у магазині, в якому обслуговуєтеся, купуючи, замовити до 6 тис. грн одноразову виплату коштів. І це відбувається без комісії. Це сервіс, який отримав поширення і розвивається якраз у період війни", – пояснив урядовець.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Віталій Музиченко зазначив, що це лише додаткова можливість того, щоб значно спростити процедуру переведення в готівку коштів, зокрема в період регулярного відключення електрики.

Однак це не зобов'язує кожного пенсіонера переводити в готівку свої виплати саме таким чином.

Каса АТБ. Фото: YouTube
Каса АТБ. Фото: YouTube

Нагадаємо, що затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році

Раніше повідомлялося, що "Укразалізниця" не зупинятиметься через блекаут: знайшли як продавати квитки за відсутності електрики

Також, зарплата 30 тисяч: де і кому підприємства готові платити шалені гроші