Людство вже давно задумується над тим, чи можливе життя за межами планети Земля. І ось зараз науковці знайшли дві потенційно придатні для життя екзопланети, схожі на Землю.

Про це заявили вчені з Канарського інституту астрофізики, повідомляє Space. Мова йде про дві планети GJ 1002b та GJ 1002c, які розташовані поза Сонячною системою на відстані близько 16 світлових років від нас.

Як повідомляють дослідники, ці планети обертаються навколо червоного карлика і мають масу, подібну до маси Землі. За словами вчених, дві екзопланети розташовані в "зоні життя" зірки GJ 1002 – свого Сонця.

"Через низьку температуру видиме світло від GJ 1002 надто слабке, щоб виміряти його коливання швидкості за допомогою більшості спектрографів", — пояснив Ігнасі Рібас, дослідник Інституту космічних наук (ICE-CSIC). Ігнасі Рібас

Космос.  Фото: скриншот Youtube
Космос. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Вченим вдалося дізнатися, що на цих планетах може бути вода і різні форми життя, оскільки ця зона не є надто гарячою чи надто холодною. Проте, дослідники наголошують, що це наразі не гарантує того, що ці екзопланети придатні для життя зараз.

Фахівці відзначають, що у Сонячній системі і Венера, і Марс розташовані у придатній для життя зоні, але людина наразі не може там жити. Адже на Марсі майже немає кисню, а температура на поверхні Венери сягає 470°C.

То ж наразі неможливо потішити особливо втішними новинами усіх тих, хто мріє втекти з нашої планети. Адже за словами дослідників перебування на цих планетах призведе до смерті, але вчені шукають способи зробити їх придатними для життя у майбутньому.

Відзначається, що нові екзопланети були виявлені завдяки співпраці Європейської південної обсерваторії (ESO) та обсерваторії Калар-Альто в Андалусії.

Телескоп
Телескоп

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову